_Masaže_

Masaža je fizikalna metoda koja se primjenjuje zbog njezinih pozitivnih učinaka na zdravlje cijelog organizma s posebnim djelovanjem na zdravstvene poremećaje koštano-mišićnog sustava (bolovi i ukočenost u mišićima i zglobovima). Prilikom jednog tretmana kod bolnih leđa, s klasičnom ručnom masažom kombiniramo više metoda: masku od zelene gline, radiofrekvenciju, radiofrekvenciju s vakuumom, oklagije, statični vakuum. Koju metodu primijeniti, ovisi isključivo o stanju klijenta.

Klasična ili medicinska masaža

Klasična ili medicinska masaža je fizikalna metoda koja se primjenjuje zbog njenih pozitivnih učinaka na zdravlje cijelog organizma, s posebnim djelovanjem na zdravstvene poremećaje koštano-mišićnog sustava (bolovi i ukočenost u mišićima i zglobovima). Masažnim pokretima glađenja, gnječenja, trljanja, udaranja i tresenja postižu se rezultati i blagotvorni učinci masiranja. Klasična medicinska masaža najčešće se izvodi prirodnim uljem slatkog badema u koje se dodaju razna eterična ulja koja dopunjavaju opuštajuće djelovanje pokreta masaže.

Masaža + radiofrekvencija

Monopolarna radiofrekvencija dubinski zagrijava jačajući mišićno i vezivno tkivo te pomaže u otklanjanju bolova u leđima. Bipolarna radiofrekvencija zajedno s vakuumom, osim zagrijavanja mišićnog tkiva vakuumom drenira štetne tvari. Moć vakuuma je vraćanje cirkulacije u zone obuhvaćene boli te omogućavanje dovoljne količine nutrijenata za njihovo liječenje.

Ako patite od bolova u leđima, vratu ili bilo kojeg drugog tipa kronične boli koja se svakodnevno pojavljuje, vakuum masaža vaša je idealna terapija. U većini slučajeva sama masaža nije bolna, a može se izvesti u vrlo kratkom roku. Osim što uklanja bol, vakuum masaža može smanjiti upalu mišića i neugodne grčeve.

Anticelulitna masaža

Posebnom pažnjom tretiraju se dijelovi koje celulit najizraženije pogađa; noge, trbuh, bedra, nadlaktice, a idealna je za one dijelove tijela koje je teško oblikovati vježbanjem, poput područja iznad koljena i gornjeg dijela bedara. Jedan od glavnih razloga za nakupljanje celulita jest problem loše cirkulacije krvi i limfe. Anticelulitna masaža poboljšava cirkulaciju i tako direktno utječe na zaglađivanje kože. Pokreti su snažniji i intenzivniji nego kod klasične masaže, a izravno utječu na vezivno i masno tkivo.

Kraljevska masaža

Kraljevska masaža lica i tijela je masaža „od glave do pete“ koja vam pruža „kraljevski tretman“ (kako joj i samo ime nalaže). Tijekom 90 minuta trajanja rituala, dobit ćete masažu cijeloga tijela (leđa, nogu i ruku) s uključenom masažom lica i vlasišta.

Vakuum/cupping masaža

Vakuum/cupping masaža je vrlo moćna tehnika masaže koja djeluje lokalno na problematičnim područjima, poboljšava cirkulaciju te pospješuje zdravstveno stanje i vitalnost cijelog organizma. U cijelom procesu ove tehnike masaže koristi se moć vakuuma koja vraća cirkulaciju u zone obuhvaćene boli ili celulita i tako omogućuje dovoljne količine nutrijenata za njihovo liječenje. Vakuum masažom se povlači krv u bolna područja i do 10 centimetara u dubinu, a nakon toga povećani unos nutrijenata u određene dijelove ubrzava proces liječenja i odvođenja štetnih kiselih tvari (celulit, mliječna kiselina u mišiću, odnosno miogeloza i dr.).

Primjenjujemo 3 vrste vakuum terapije:

  • Aparativna primjena – najčešće kod problema celulita i masnih naslaga te kod boli u leđima. Kod aparativne primjene razlikujemo klasični vakuum i vakuum s radiofrekvencijom.
  • Statične ventuze – najčešće primjenljive kod opuštanja napetosti u leđima ili problema s išijasom kada ih posložimo na mišić
  • Silikonske pomične ventuze – slična primjena kao kod aparativne vakuum masaže, a najčešće ih koristimo u opuštanju mišića prilikom masaže.
Masaža u paru

Udvoje je bolje! U današnjem užurbanom svijetu, komunikacija se sve više svodi na mobitele, društvene mreže i e-mailove, a sve manje na susrete „uživo“. Stoga smo osmislili način da vas dvoje, dvije ili dvojica provedete više kvalitetnog vremena zajedno. Započnite zajednički izlazak kvalitetnom masažom cijelog tijela ili masažu kombinirajte s jednom od njege lica iz naše ponude.

© 2020. BeYou kozmetički salon

Call Now Button